STARTSIDE     DANMARK     HISTORIEN OM BULGARIEN     USTINA     LINKS

 

 

 Startside

 Danmark

 Historien

 Ustina

 Links

 

Sommer 2011

 

Lørdag 02.07 og søndag den 03.07

 

Ordet ”final call” fik pludselig en helt ny betydning. Jeg fik arbejde fredag 01.07 som vi skulle af sted lørdag aften. Fuldstændig vildt og ufatteligt, men det gjorde jeg. Sikke en ferie vi skal på:-) Runa hentede os lørdag ved 22-tiden og kørte os til Århus H. Vi skulle være fløjet, men Cimber ændrede tiderne så meget, at vi måtte med toget. Den tur kender vi jo. Desværre skulle vi flyve så tidligt, at vi skulle afsted kl. 23 fra Århus H med ankomst 03.10 i Kastrup. Flyafgang 06.40 – tjek in 2 timer før. Togturen blev mere begivenhedsrig end vi havde regnet med. Da vi nåede til Roskilde, kom der en rundt og noterede, hvor mange der skulle til Kastrup. Mærkeligt? Så sad der nogen bag ved og snakkede om, at det nok var pga. vejrproblemerne. Vejrproblemer? Hvilke? Vi var faldet lidt i snak med parret vi delte plads med, og da han gik på nettet fandt vi ud af, at der i løbet af få timer var faldet 150 mm regn i København. På 3 timer var der registreret 5000 lynnedslag. De 2000 af dem på under en time! Sindssygt! Så København stod nærmest under vand. Alt var oversvømmet. Vi kørte af nødspor til Kastrup, så vi var der faktisk før tid,  fordi vi ikke kunne komme omkring København H. Vi havde tjekket ind/printet boarding card hjemmefra, men det hjalp ikke for security var ikke åben, så vi vadede op og ned i 1 time før vi kom ind. Fik købt lidt duft og fik en let morgenmad bestående af et rundstykke med 2 skiver ost til. Delte en snegl og en juice og fik hver en kop kaffe. 165.- kr.! Det er simpelthen ublu priser. Der var faktisk mange der sad og snakkede om det. Flyet afgik lidt forsinket – 20 min. Men da vi ikke skal mellemlande er det lige meget. Landede i Sofia 10.25, fik hurtigt en taxa - der var helt vild for at køre os til Plovdiv. Kun 65 euro. Man kan overveje det i stedet for transfer. Var på rutebilstationen 10.55 og nåede bussen kl. 11.00. Var i Plovdiv 13.10, tog bussen (minibus med plads til 15-20 passagerer) 13.10 og var i Ustina 13.35. Åbnede for vand, strøm og vinduer og gik ned og handlede til en mere end tiltrængt frokost. Fik rettet an, fik en dejlig varm rakia, skålede på en god sommer, og så kom tårerne. Lettelsen over ikke mere at skulle jagte job. Lettelsen over at vide at ”alt var godt igen”. Tog en ekstra rakia og glædede mig over at det var ovre.  Og bliver mine bønner hørt – igen – kommer jeg aldrig mere i den situation. Tror de er hørt. Ret symbolsk er solen brudt igennem alt det grå mens jeg har skrevet her. Så det tager jeg som et godt tegn. Det bliver så godt. Det bliver sommeren! 3 ufattelig slidsomme timer senere. Så er hytten også gjort ren. Ikke at nogen af os gad, men kors hvor var der beskidt. Og da regnen var begyndt igen, så kunne vi lige så godt benytte os af de moderate temperaturer og få det gjort. Det er det så. Tilbage er vinduerne, men det bliver ikke i dag. Vi spiste på restauranten. Jeg sad og var ved at falde i søvn ved køkkenbordet, da jeg sad med en kryds-ord, så det var godt jeg ikke skulle lave mad.

 

Mandag den 04.07

Vi skulle mødes med Gergana i Assenovgrad kl. 11.30. Bjarne skulle til tandlæge kl. 12.30, så vi fik lige en kop kaffe og en masse snak, inden vi tog om til tandlægen. Aftalen blev 4 kroner i overmunden. Det ville være den bedste måde at gøre det på. Da så vi skulle have tiderne viste det sig, at han skulle komme seks gange. Glem det. Vi har altså ferie. Nå, men så kunne vi gøre det på en anden måde, men det ville så tage lidt længere tid hver gang. Ja, pyt med det. Så han skal af sted 4 gange. Første gang i morgen. Gergana tager med hver gang. Da alt var aftalt skulle vi hen på en anden klinik, hvor der blev taget røntgenfoto. Kontant afregning. 10 Leva. Fik lige lidt at spise mens vi ventede på billederne, og så gik det hjemad igen. Inden vi tog af sted i morges begyndte jeg lige på vinduespudsningen. Men nåede kun 1 vindue, så blev vi forstyrret. Et glædeligt gensyn med Georg. Han kunne så i øvrigt fortælle, at rygterne siger vi vil sælge huset! Hehe – hvis der er noget vi ikke vil, så er det da det. Tror de er opstået, fordi vi til påske sagde, vi ikke vidste hvornår vi kom – og om vi kom – til efteråret, fordi jeg ikke havde arbejde. Hjemme igen ville jeg fortsætte med vinduerne, men nu er der ingen vand. Så det må blive en bog i stedet. Pokkers 
Jeg havde købt et par koteletter til aftensmad, som vi kunne grille. Næste gang tager jeg en i hver hånd og løber dem varme, det er både nemmere og hurtigere end at få Bjarne til at tænde op i grillen – og ikke så belastende. Det er simpelthen et stunt jeg ikke har tålmodighed til. Gad vide hvad en gasgrill koster i BG?
Nå vi fik da spist og sad og nød solen gå ned mens vi spiste.

 

 

Tirsdag den 05.07

Det var da godt vi ikke var trætte da vi gik i seng i aftes, for så tør jeg da slet ikke tænke på, hvor længe vi så havde sovet. Jeg var oppe som den første 8.20!
Nu er der jo ingen tur herned uden en lille ting der skal ordnes. Så vi kæmper igen – igen med et utæt toilet. Alle vore tiltag synes forgæves så vi må prøve noget andet – men hvad?
Bjarne kørte til tandlæge lige før middag og var hjemme ved 14-tiden. Imens fik jeg pudset de fleste af vinduerne. Et års snavs og skidt er ikke sådan lige at få bugt med, så det fik den dovne sved frem. Vandet kommer og forsvinder hele tiden, så det er med at komme i bad når der er mulighed for det. Fik også vasket det tons klude der er brugt til rengøringen. Spiste frokost alene, men det forhindrede mig ikke i, at nyde hverken bogen eller den kolde øl. Lige nu – klokken er ca. 15 – sidder vi i en trykkende varme og spejder nervøst mod de sorte skyer. Vi skal i operaen i aften, så det skulle gerne holde. Ved 17-tiden kom der lige en lille byge, men så klarede det op. Vi var i Plovdiv ca. 18.30 og lige da vi kom, gav det sig til at storme voldsomt. Dårligt tegn. Så kom regnen. Vi havde valgt at parkere foran hotel Princess i centrum og spiste også der. Sad udenfor under en markise. Det regnede mere og mere, og til sidst måtte vi rykke over i en sofagruppe for at spise færdig. Men det klarede heldigvis op. Klokken 21 begyndte galla koncerten og efter ca. 20 min. kom den første afbrydelse pga. regn. Det var temmelig farvestrålende med alle de paraplyer der blev slået op – også i orkesteret. Kl. 21.45 blev koncerten så aflyst – kom igen i morgen.  Nu må vi så se hvad vejret siger der.

 

Onsdag den 06.07

Vejret siger stadig gråvejr. Temperaturen er fin, men ingen sol og indimellem lidt smådryp. Vi har bakset noget med toilettet i dag. Bjarne har købt en ny muffe/slange, men problemet er, at slangen er for lang. Modellen mindre er for kort. Vi lukkede for vandet og ville have haft toilettet taget af, men fortrød. Vi satte det fast med silikone sidst, og hvis det kan løses uden det skal af, vil vi helt klart foretrække det. Der kommer en og kigger på det i morgen. Lige nu er der lukket for vandet i hele huset – der er nemlig ingen hane på toiletslangen – så vi kan hverken bruge bad eller køkken. Hurra for annekset. Bjarne lavede dagens stunt. Trak lige ud for at tømme cisternen. Det er dumt, når toilettet ikke er forbundet til afløbet.
Vi skulle på besøg hos Barbara og Stephan i dag. Da vi kørte slog vi lige et smut forbi isenkræmmeren i Krichim. Det kunne jo være han havde en flex-slange i den rigtige størrelse. Med lidt BG gloser og en masse fagter vi fik forklaret hvad vi manglede – og fik en. Nu må vi se om den så passer. Vi havde en dejlig eftermiddag i selskab med Barbara og Stephan, deres søn, en veninde Anne fra England og et andet hold englændere der bor her, Jenna og Steve. Vi regner med at tage med til deres ugentlige søndagsmøde, så vi ser dem snart igen. Georg havde haft ringet, at der var koncert i operaen om aftenen. Han har en kusine der spiller der. På vej hjem blev vi enige om, at vi ikke gad. Var slet ikke opsatte på at skulle af sted til det, så vi blev bare hjemme. Georg fik vores billetter. Bjarne gav sig i kast med toilettet og det tog ham under 1 minut at ødelægge den nye flex-slange. Men manden er da heldigvis stædig og med lidt fra den nye og lidt fra den gamle, fik han flikket noget sammen. Det er næsten helt tæt, men det stiller vi os tilfredse med for nuværende. Vi spiste på restauranten om aftenen.

 

Torsdag den 07.07

Vejret ser ud til at blive fint i dag. Der var noget skyet da jeg stod op, men der ser ud til, at solen får jaget dem på flugt. Det blæser meget, men det gør absolut ingenting.
Så skal jeg lige love for det blev varmt. Varmt som det kun kan blive i BG. Smeltende! Bjarne ville gerne jeg fulgte med ham til Assenovgrad i dag, så selvfølgelig gjorde jeg det. Mens han var i tandlægestolen tog jeg i den lokale Billa og discount-udgaven ”Penny” af samme. Man skal lede længe efter kedeligere butikker end de to. Kørte tilbage til tandlægen og havde lige sat mig på en nærliggende cafe, da Bjarne ringede at han var færdig. På hjemturen kørte vi ud til den planteskole (på vej mod Sofia) vi før har besøgt. Barbara havde fundet den orange busk/træ vi har ledt efter i årevis. Så endelig lykkedes det:-) Bjarne havde længe sukket for at få en syrisk rose i haven og jeg ville gerne have lidt ”hænge-blomster” på terrassen. Så den lille grønne dyt var igen fyldt til bristepunktet. Til gengæld fik den både nyt oliefilter og 3 liter frisk olie på turen hjem. Da vi havde læsset af, gik vi ned på torvet og fik en velfortjent kold fadøl. Uhm! Vi skulle lige have et par tomater med hjem og endte med at blive inviteret på kaffe i morgen kl. 14 af gartnerdamen. Fantastisk:-) Vi lavede kylling til aftensmaden. Havde fået en pose abrikoser af Barbara som havde været en kort tur i fryseren. Lagde en god portion af dem i fadet sammen med kyllingen og en masse løg og så i ovnen. Det smagte herligt.
Vi måtte have gang i aircondition i nat.

 

Fredag den 08.07

Formiddagen var lidt nussen rundt. Fik fejet overalt og så ellers bare benene op og fordybe sig i en bog. Efter frokost gik vi ned for at møde gartnerdamen. Vi fik kaffe med hende og manden og et barnebarn på 3 år. Hyggeligt men også lidt akavet. Svært når sproget hurtigt sætter sin begrænsning. Det er monstervarmt i dag. I formiddags kunne man godt være lidt i solen, men nu her kl. 15.00! Skygge tak. Og meget gerne lidt vind! Bo, Linda, Nicklas, Alexander og fætter Jakob kom ved 18-tiden. Sikke et liv der pludselig blev i huset. De havde vandpistoler med og fandt hurtigt nogen at lege med. Naboens lille Elly hyggede sig med at der var åben ind til os, og en del andre unger kom til. På et tidspunkt løb de rundt i Slavkas have mens hun gik og vandede. Jeg ved ikke hvem der hyggede sig mest. Ved 21-tiden gik vi ned og spiste. Der var dejligt mange mennesker, så alt i alt var det en hyggelig aften. Ungerne sov i annekset og Bo og Linda på drengenes værelse. Vanen tro havde jeg fjumret rundt i AM og PM på aircondition, så den var ikke lige gået i gang.

 

Lørdag 09.07

Bo starter lige så tidligt som mig om morgenen, så jeg havde kun lige sat mig udenfor med kaffen, da han kom. Han går hver morgen en tur på en times tid, så jeg fik min morgen i fred og ro. Bjarne, Linda og ungerne hentede morgenmad. Der var mange forskellige krav og ønsker, så det blev noget af et morgenbord. Efter morgenmaden gik vi på bjerget. Ungerne klarede det fantastisk. Jeg takkede som sædvanligt pænt nej tak til turen på toppen og blev med Niki og Alex ved den lille kirke, da de andre drog af sted inkl. Fætter Jacob. Turen var meget grænseoverskridende for såvel ham som Linda. Men ingen tvivl om at sejren for Jacob var enorm. Tilbage ved huset blev ungerne jaget i bad, vi fik frokost og så var der dømt siesta. Jeg tullede rundt og vaskede op, kom i bad og sad ellers bare med en krydsord. Sidst på eftermiddagen vågnede alle op med fornyet energi, og ungerne havde helt sikkert en del der skulle brændes af. Det blev den så med en vandpistolkamp ude på gaden* og et par jævnaldrende drenge dukkede frem og deltog. Vi andre sad klogelig i skyggen og småsnakkede.
*) det vakte megen moro, da Alex smed alt tøjet og løb splitter nøgen rundt ude på vejen.
Inden vi fik set os om var kl. 20. Bo og Linda pakkede bilen, så den var klar til afgang. Så tog vi ned på restauranten, hvor ungerne nød, dels at kunne lege ovre på legepladsen, men også på den åbne plads der er midt i gården på selve restauranten. Kl. 23 sluttede festen og familien Dudek takkede af.

 

Søndag den 10.07

Sov lidt længe her til morgen. Fik lidt morgenmad og fik sat gang i vaskemaskinen. Så fik vi gjort lidt rent. Vi fik også gjort annekset klar til at Runa kan rykke ind om få dage. Det lille toilet fik en ordentlig og meget tiltrængt tur. Ved 13-tiden kørte vi mod ”Kuertevo Konevo”. Vi var der før de andre og fik en frokostsalat. Et dejligt sted Englænderne er ”flyttet” til i stedet for det lumre værtshus i Krichim. Vi var der et par timer.
Hjemme igen blev der vasket lidt mere og ellers bare læst og slappet af. Man kan ikke andet. Det er ikke sådan her er varmt. Her er ubeskriveligt varmt. For mit vedkommende betyder det, at selv den mindste allermindste bevægelse er ensbetydende med, at sveden driver af en. Jeg har aldrig, aldrig prøvet at svede så meget før. Tænk hvis man kunne lagre den varme. Så var jeg fri for at få blodkarudvidende medicin om vinteren fordi jeg fryser så meget at mine fingre og tæer dør.
Vi har gang i grillen med et par mørbrad lige nu. Vi skal have fat i en gasgrill. Jeg orker ikke det optændingscirkus hver gang vi skal grille. Haven er indhyllet i røg og når vi endelig når dertil at kødet kan komme på er der ikke kul nok på til at det kan steges. Nå om ikke andet er lufttemperaturen stadig så høj at vi vel får det stegt alligevel.
Stephan har tilbudt at køre os til Plovdiv den 24. juli når vi skal hjem. Fantastisk sødt af ham. Bjarne mener han har fødselsdag den dag, så det skal vi lige have fundet ud af.

Mandag den 11.07

Sov længe i dag. Vi sover generelt uroligt om natten. Tror det er pga. varmen. Selv om aricon. Kører hele tiden og er sat til 19 grader, kommer den i bedste fald ned på 23 grader om natten. Jeg gik over til Dimca i dag for at købe lidt småting. Et stykke håndsæbe, en flaske flydende håndsæbe ½ liter, et par gummihandsker, en pakke vatrundeller, en flaske Ajax, en flaske brun sæbe og en neglelak. Pris 10.30 Leva lig med 40, 48 kr. Jeg blev og fik kaffe og fik vist huset frem. Vaklin har renoveret det hele. Det er superflot. Desværre går han arbejdsløs. Dimca ville gerne have vi mødtes med Georg for hun ville have ham til at oversætte at Vaklin skulle med os til Danmark så han kunne arbejde der. Men det hverken kan eller vil vi. Men jeg ringede til Gergana – hun kender mange bygherrer. Jeg ringede til Bo og Linda – de kender Amitzbøll i nabobyen og jeg ringede til Michael der kender Todoroff. Så kan jeg ikke gøre mere. Vi måtte aflyse rakia-besøget hos grøntdamen. Georg ville komme med en bygmester ved 18-19-tiden for at se taget. De kom så allerede kl. 17, sjældent det går den vej. Et enkelt blik på taget og han vidste hvad der var galt. Han flyttede med det samme et par sten. Det der sker, er at når sneen ligger tungt om vinteren, så får vægten stenene til at skride. Han foreslog at de blev ”cementeret” på plads. Han kan reparere taget på en dags tid. Samtidig bad vi om at få skorstenen repareret. Han fik på forskud 150 Leva til materialer og skal nok have 100 – 200 Leva for arbejdet. Så det er jo fantastisk. Med lidt held kan han lave det mens vi er her. Ellers laver han det i løbet af efteråret. Temperaturen i dag har igen ligget på godt 40 grader. Det trak op til regn hen under aften, men vi blev snydt. Vi spiste ”tidligt” i dag. Vi var ved at blive ædt af myg i aftes, så vi måtte gå ind før vi var færdige med at spise. Mens vi spiste kunne vi høre grin og latter fra en masse ude på vejen så jeg endte med at gå derud. Det myldrede med unger og inden længe var jeg omkranset af børn og ”lelja Anet” løb op og ned af gaden sammen med ungerne. Fantastisk aften.
Bedst som vi var ved at vaske i dag forsvandt strømmen. Det viste sig at det var vores relæ der var slået fra. Synderen var forlængerledningen til vaskemaskinen. Så vi fik sat en helt ny ledning op til den og kunne fortsætte vaskeriet uden problemer. Så fik vi også tjekket relæet
J

Tirsdag 12.07

Tog med bussen til Plovdiv kl. 09.00. Bjarne skulle til tandlæge og jeg skulle have købt en gave til Slavka og lille Elly. I påsken så jeg en lille kande som jeg vil købe til Runa og stille med rødvin i, i køleskabet som velkomstgave. Tror hun bliver glad for den. Jeg endte så med at købe to – jeg vil også selv have en med hjem. Den aften vi var til koncert så jeg de flotteste par sko i en butik. Men pga. varmen vidste jeg, det var omsonst at prøve dem den aften. Så de var et klart mål. Og så var de væk! Hvad kan man lære af det? KØB når du ser det. Livet er for kort til at gå glip af et par fede skoJ
Jeg tog ind på iscaféen og fik en Frappe Bjalo. En skuffende oplevelse. De plejer at være så gode – øv. Men jeg fik skrevet postkort til Rosa. Med alle de postkort hun har sendt ude fra verden de sidste 5 måneder var det det mindste jeg kunne gøre da at sende et til hende. Så en tur i Billa og hente kaffe og vin og … så meget at jeg næsten ikke kunne slæbe det til bussen. Jeg bliver aldrig klogere! På vej hjem fik jeg følgeskab af Georg. Hyggeligt. Han var flygtet fra problemerne i Ustina for en enkelt dag. Bjarne har fået sand leveret og har hakket alt det dårligt støbte op foran toiletdøren og skal have det støbt ordentligt… - selvfølgelig knoklede han løs og blev færdig! Dagen er lige så varm som i går. Jeg hørte i aftes at der var målt 56 grader! Vores termometer går kun til 50 grader – virker ikke helt efter det nåede dertil. Så skyggen er et dejligt sted.
Det varme vejr giver også lidt seriøse problemer. På vej ind til Plovdiv med bussen kom vi forbi et sted hvor røgen bølgede tykt ud over vejen. Brandvæsenet holdt inde på en mark og kæmpede med en markbrand. Skræmmende!
Kathy kom og fik en kold øl. Det var hyggeligt at se hende igen. Hendes søn ringede mens hun var der, og han kunne fortælle at der var 14 grader i UK. Nogenlunde det samme hører vi fra DK. Så det er noget skævt fordelt. Vi fik at vide, at i dag havde været den varmeste dag. Det havde regnet lidt i Plovdiv i dag. Lige nu er der trukket en del skyer op og en byge ville ikke være at kimse af. Jeg sad en halv time ude foran igen i dag og en af ”de nye” dristede sig til at tale til mig. Stort
J

Onsdag den 13.07

Dagen startede igen med godt og varmt vejr. Efter morgen maden gik Anette op til Kathy for at aflevere den gave vi havde med til Dobrinka. Vi fik handlet de sidste ting så alt er klar til Runas ankomst i morgen.
Senere på dagen gik vi ned og fik kaffe i byen og hilste lige kort på Georg der var på vej til sin lejlighed i Plovdiv. Aftensmaden spiste vi hjemme omkring 21.30 til en helt vild flot fuldmåne der lyste meget op.

Torsdag den 14.07

Vi lavede intet i løbet af dagen. Lang dejlig doven dag. Vi havde planlagt at skulle til Sofia så vi kunne se byen. Ville køre tidligt og så kunne vi hente Runa når hun kom. Men vi opgav. Dels har vi været så meget, dels er det ikke sjovt at gå i en storby med de temperaturer vi har. Så vi dovnede i stedet. Ved 16-tiden kørte vi. Vi slog et smut ind forbi Praktiker på vejen og købte en bruser vi kan bruge i haven. Vi købte også verdens mindste badebassin til Runa. Så skal vi ikke høre på hendes brok over at der ikke er bassin herJ
Turen forløb planmæssigt. Vi var i ret god tid. Flyet var lidt forsinket og det tog en evighed før passagererne kom ud. Men endelig dukkede hun op. Og jeg havde selvfølgelig lavet et skilt med hendes navn så hun kunne se hvor hun skulle gå hen. Det vakte meget moro ved de danske gæster der kom ud, for skriver man Runa med kyrilliske bogstaver er Pyha
J Runa var blevet så gennemblødt i Billund om formiddagen at hendes sko og tøj stadig var vådt da hun kom. Det ændrede sig heldigvis hurtigt, for med 33 grader i Sofia fryser man ikke (kl. 20.30 om aftenen). Vi var i Ustina 22.30 og gik straks ned og spiste. Vi blev så længe at de lukkede, så vi måtte fortsætte med rødvinen og snakken på terrassen. Det gjorde vi så til kl. 02.00.

Fredag den 15.07

Endelig kom dagen hvor alle Bjarnes tandlægebesøg var slut. De sidste 2 lange timer i stolen og 4 nye kroner på kindtænderne i overmunden var på plads. Det er blevet superflot. Trods de mange timer synes han det har været en positiv oplevelse og er klar på at få lavet resten næste sommer. Samlet pris til nu 440 Leva (kurs 3,93).
Runa og jeg tog til Plovdiv på shopping-tur. Startede med at gå shop-amok i et parfumeri hvor de havde neglelak til ingen penge. Vanen tro tjekkede vi stort set alle skobutikker. Resultatet blev 2 par sko til Runa. Vi kiggede lidt tøj – nok til at jeg fandt en fantastisk kjole jeg kunne passe (det er sjældent jeg kan finde tøj). Det blev til 2 skjorter til Bjarne og en posefuld af de små cremer til tøserne derhjemme. Vi sluttede med at få købt busbilletten til Sofia til hjemturen. Godt trætte var vi hjemme kl. 19.00. fik lige en kold øl og så ned at spise. Vi ville ”tidligt” hjem. Trængte til en lidt længere nattesøvn. Men sådan gik det ikke. Der var fuldt hus. Vi sad bag et bord med ca. 25 piger, og da musikken skiftede til traditionel bulgarsk musik skal jeg love for der kom gang i festen. Så vi var med i en af de helt lange kædedanse rundt og rundt mellem bordene for ikke at snakke om alle de andre danse. Vi havde en forrygende aften og kl. blev 01.00 før vi brød op.

Lørdag den 16.07

Trods den sene sengetid sad jeg på terrassen med min morgenkaffe lidt over syv. Temperaturen var da allerede på 27 grader. Dagen blev utrolig lummer og over middag var der trukket godt op og der var lidt rumlen langt væk. Vi håbede på en ordentlig skylle, men desværre ikke. Luften blev dog lidt lettere da solen igen brød igennem. Vi fik lavet sang til Tage i dag. Det gik forholdsvis hurtigt. Så det gav lidt ro i sjælen af få den klaret. Om eftermiddagen gik vi en lang tur rundt i byen og sluttede på torvet med en kold fadøl. På vej hjem gik vi forbi isenkræmmeren og købte noget net til Slavkas hønsegård. Hun havde selv forsøgt at reparere det hul som hønen kommer ud af – og har gjort de sidste par år – med lidt gammelt buskads, noget pap etc. Det var horribelt. Det tog os en halv time at fjerne alt det bras og sætte det nye net op. Så må vi jo se om den har andre smuthuller.
Vi spiste igen på restauranten men gik op og sad med et stille glas vin. Tror klokken var ca. 23 da vi gik i seng.

Søndag 17.07

Vi var oppe og klar i god tid. Vi skulle til Krichim til marked. Det er ufatteligt hvad der sælges af dingenoter og dippedutter, skrammel og dårlig kvalitet. Men der handles livligt. Det eneste vi købte var lidt friske oliven. Vi fik lige en øl inden vi kørte hjem og handlede lidt i det lille supermarked i Krichim. De har lige lidt mere end her i Ustina.
Ved 16-tiden kørte vi til Todoroff. En del meget mørke skyer var trukket op og vi fik et ordentlig tordenvejr. Og en gang tiltrængt regn. Det var dejligt og det lettede temmelig meget. På Todoroff blev vi venligt modtaget – vi var ventet. Fik vores værelser og gik til spa området. Runa og jeg skulle i vinspa. Desværre var oplevelsen ikke nær den samme som den gang Bjarne og jeg var der. Ingen omklædning. Ingen badekåber. Ingen futsko. Ingen præsentation af badet. Bare ”så er det klar”. Nå spa’en virker ikke. God fornøjelse. Øh… hvad sker der? Vi måtte selv ud og bede om håndklæder. Nu så vi jo så heldigvis selv hvor de lå, så vi forsynede os selv med det vi manglede da han var gået. Men der manglede lige lidt hyggelys og lidt musik for ikke at snakke om boblerne i badet. Det ødelagde nu ikke vores humør, så vi havde en skide hyggelig tøsetid. Bjarne havde opgivet dampbad og sauna. Med 35 grader og torden er det ikke det man har mest lyst til.
Vi gik en tur rundt i byen inden vi gik i bad og ned og spise. Vi sad udenfor og spiste. Maden var lækkert anrettet og velsmagende og Runa sponserede en rakia til salaten og en flaske Teres Mavrud som vi sad og nød efter maden.
Vi havde endnu en ”markbrand-oplevelse”. Da vi var stod og ventede på at spa’en skulle blive klar var det tydeligt at se at der var en markbrand ude i horisonten. Da det lynede voldsomt på det tidspunkt var det lidt skræmmende. Pludselig kom der meget voldsomme vinde og i løbet af et sekund stod ”hele horisonten” i flammer. Heldigvis gav det sig til at regne voldsomt, så branden slukkede hurtigt igen. Men det viser bare hvor uhyggelig hurtigt det kan gå helt galt.

Mandag 18.07

Efter en ufattelig varm og urolig nattesøvn på hotellet vendte vi, efter en lækker morgenmad, snuden hjemad.
Hele dagen har vi alle tre siddet med snuden i en bog og lavet ingenting. Har bare været totalt dovne. Jeg lavede bare en portion tomatsalat til frokost. Satte et ordentlig læs tomater, løg og hvidløg til at koge og det blev dagens aftensmad. Georg kom lige forbi for at sige at ham der skulle lave taget ikke var så god som han havde sagt, så hvad vi ville? Ved det ikke. Lukke øjnene og håbe det bedste? Jeg hentede Vaklin hen under aften. Vi har et mystisk fænomen på første salen under døren ud til trappen. Der kommer den fineste lille bunke savsmuld og jeg er sikker på vi har dyr i døren. Runa havde et spejl med, og når man lagde det under døren kunne man se nogle mikroskopiske huller. Vaklin tog døren af og kradsede en masse blød smuldrende træ ud. Smurte Nafta på og lukkede hullet med noget specielt kit. Godt jeg insisterede på at det skulle undersøges! Vi gik tidligt i seng. Havde bare brug for en god nattesøvn.

Tirsdag 19.07

06.15 og 25 grader. Utroligt, men det var faktisk koldt at sidde ude. Det er det til gengæld ikke nu. Kloken er 10 og her er 34 grader, så vi kan holde varmen. Jeg talte med Alan i morges og i DK var der 15 grader og regn. Synd for alle dem der har satset på en god sommer derhjemme. Vi tog til Plovdiv i dag. Runa og jeg havde bestemt vi ville ekvipere Bjarne. Og det blev han. 2 par shorts, 2 skjorter og 2 par sko. Arme mand, han var helt stresset til sidst J Runa fik sine små lerpotter og et par nye sko. Jeg fik endelig købt en erstatning for den kasket jeg mistede i påsken. Vi var forbi Bulgarian Properties og fik hilst på Iva der er begyndt der igen. Fantastisk dejligt at se hende igen.
Vi havde igen igen ingen vand i formiddags. Vi har aldrig oplevet så megen vandmangel som i denne ferie. Der har faktisk ikke været en dag hvor der bare har været vand hele dagen.

Onsdag 20.07

Nogle var mere friske end andre her til morgen. Jeg skal ikke nævne navne, men Bjarne var lidt klatøjet. Det skyldtes måske at han først kom i seng kl. 04. i morges efter en munter nat ”down town”. Der skete nu ikke noget ved det. Vi har lavet absolut ingenting. Det har simpelthen været for varmt til andet. Vi havde gang i udebruseren en del gange. Vandet i den del af slangen der har ligget i solen var skoldhed – så lunken – så skoldhed og så det iskolde gys. Herligt.
Vi sad inde og spiste frokost. Jeg gik ovenpå og tog en ordentlig middagslur bagefter. Har sovet elendigt hernede, så sådan et par timer på sofaen der står lige under aircondition der var sat til 22 grader var ikke at kimse af.
Det var trukket op hen sidst på dagen og vi fik lidt regn med torden. Det klarede luften, men gav desværre ikke nok til at tomater og vi blev vandet.
Vi blev hjemme og spiste. Fik bare en gang pasta og et spejlæg. Slavka kvitterede for fødselsdagsgaven (en dug) med 5 æg hun lige havde hentet i hønsegården.

Torsdag den 21.07
Vi kørte til Haskovo kl. 09.00 og efter en lille omvej var vi fremme godt 11.00, hvor vi blev modtaget med kæmpekram af den gode Grudda.
De er i gang med at renovere huset, så der var ret kaotisk. Efter en kop kaffe gik vi ud og spiste frokost. Da vi kom tilbage skulle Michael lige ordne noget med nogle håndværkere og imens stod Runa og jeg på hovedet i alle kasserne i ”min” strømpebutik på strøget. Det blev da også lige til et par stykker. Så gik turen til det lærke hotel med swimmingpoolen. Efter en overophedet ferie skulle det blive dejligt med en pool at springe i lige så snart man havde det for varmt. Og hvad sker der? En halv time efter vi var kommet var der totalt overskyet. Det var altså snyd. Nå men hyggeligt var det. Så til onkel og tante. Jeg glædede mig og at dømme efter mængden af kram og kys fra tante var jeg ikke den eneste der havde gjort det. Jeg besluttede ved vores besøg for 3 år siden, at de to korkpropper i sølv vi havde derhjemme, skulle de have. De havde en gammel karaffel som de var så kede af at proppen var gået i stykker til og den fik så en ny prop i år. Desværre havde vi alt for lidt tid.
Vi tog til den restaurant med den lækre gårdhave, hvor vi havde spist før. Der er så smukt. Jansho sluttede sig til på et tidspunkt, og efter et par hyggelige timer – og en dejlig dag – vendte vi snuden hjemad, og fik lige et glas godnat-vin i køkkenet, inden vi gik i seng kl. 01.00.

 

Fredag den 22.07

Det har været en møg nat. 10 minutter efter vi gik i seng forsvandt strømmen, og havde været væk til langt hen på morgenen, så der har været varmt. Min tålmodighed med gøende hunde kan lige nu ligge på et meget lille sted, så det er vist godt jeg sidder alene med en kop kaffe. Jeg burde starte vaskemaskinen, men nænner det ikke. Den står lige op ad Runas soveværelse, og hun sover godt endnu. Så den får vente.
Da damen fik snuldret sig op, tilbragte vi et par hyggelige formiddagstimer i solen med vores krydsord. Ved 12.30 tiden kørte vi til Bachkovo klosteret. Runa havde ønsket at se det igen og havde inviteret på frokost der. En bestemt frokost. Den hun fik sidst. Vi fik spottet den på det bulgarske menukort og den var ligeså god som hun/vi huskede. Vi fik en dejlig kold fadøl og en rakia til. Bjarne var dagens chauffør, så vi to tøser kunne rigtig slå os løs.
Vi købte et glas nødder i honning på vej op til klosteret. De smager altså for godt
J
Vi købte også fire små stentøjs rakiaglas, som skal gøre det ud for æggebægre. Indtil nu er det husets lysestager der er blevet brugt.
Vi tændte et lys for dem vi tænkte på i klosteret.
På hjemturen gjorde vi lige holdt i Assenovgrad, så Runa kunne se alle brudekjole-butikkerne. Kjolerne er efter vores smag afskyelige og stoffet glinser, som var det det rene plastik. Vi måtte en tur forbi Billa efter osten til vores nyindkøbte nødder i honning. Så aftensmaden bestod af groft brød med en super skimmelost og nødder i honning. Lækkert. Jeg havde været lidt småskidt hele dagen (3 uger uden en ordentlig nattesøvn er for meget) så jeg gik tidligt i seng.

 

Lørdag den 23.07

Håndværkerne startede lidt over 7. De begyndte med at reparere skorstenen. De knokler som gale. Vi er virkelig imponerede. Vaklin var også ude at kigge og Dimca spurgte – igen – om ikke trækanten rundt skulle laves. Jeg havde sagt nej en gang, forklaret at vi ikke havde penge til det, men Bjarne og jeg blev efter lidt snakken frem og tilbage enige om at få lavet den side over mod Dimca og Vaklin. Der er slet ingen underbrædder under taget. Jeg snakkede lidt frem og tilbage med Vaklin og vi blev enige om 200 Leva for at få det lavet, så det laver han i løbet af efteråret.
Og så er det jo ellers pakke ned dag. Vi bliver hentet 5.30 i morgen tidlig, så der skal ikke være noget der skal pakkes der. Så tøjet er vasket og i kufferterne og møblerne er næsten dækket over. Så vi er – desværre – snart klar til at rejse hjem efter 3 dejlige uger.
Jeg var ude ved ”flokken” en times tid i eftermiddags. Jeg havde hentet Elly og givet hende vores fødselsdagsgave. Den vakte jubel. Farver, papir og en saks. Så der blev krussedullet til den store guldmedalje. Og hvis jeg ellers forstod nyheden rigtigt, så skal hun til at være storesøster.
Vi fik foræret Slavka og Dimca de sommerblomster vi havde købt. Bjarne og jeg sad over vores sidste spil yatzy for denne sommer, da Slavka kom og hentede os sammen med Ivan. Ivan var lige blevet far og ville gerne vise os sin nye lille datter Ana. Hun var så smuk og fin og lille og selvfølgelig var der jubel på Ivans vegne.
Vi var vanen tro på restauranten og spise og sluttede på terrassen med en flaske rødvin. Jeg gik i seng kl. 01.15 og jeg tror ikke Runa og Bjarne blev siddende meget længere. Jeg startede søndag kl. 04.00 og 05.30 skal Stephan gerne dukke op og køre os til Plovdiv.
Han kom selvfølgelig til tiden og hjemturen forløb ganske efter planen.

 


 

 

 


Uge 1

 

Uge 2

 

Uge 3